به گزارش مشرق، از ابتدای خرداد روند نزولی پیک چهارم در بسیاری از استانهای کشور تثبیت شده و ادامه داشته است اما در دومین روز از این ماه شکلگیری کانونهای بحرانی و افزایش تعداد شهرستانهای قرمز کرونایی در جنوب کشور همراه با صعودی شدن مجدد تعداد بیماران در پایتخت موجتازهای از نگرانی را ایجاد کرده که احتمال وقوع پیک پنجم قوت گرفته است.
در این زمینه کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند برای تثبیت روند نزولی یک پیک کرونایی حداقل دو هفته زمان لازم است که همه شاخصها نزولی ادامه دار باشند اما با درنظر گرفتن حرکات سینوسی معنادار در برخی نقاط کشور اکنون نمیتوان گفت که کاملاً از پیک چهارم خارج شدهایم و طولانی شدن دوره نزولی پیک چهارم عاملی در شکننده شدن شرایط شناخته میشود.
این گروه از کارشناسان تاکید میکنند عادیانگاری و بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی بخصوص فاصلهگذاری اجتماعی میتواند در این شرایط خیلی خطرناک و نگران کننده باشد تاجایی که با کوچکترین تغییر یکباره هنوز پیک چهارم به صورت خطی در نیامده دوباره موجی سهمگین از پیک جدید سراز دل امارها برمیآورد.
البته نگرانی درحالی جدیتر شده که ثبت حداقل ۲۲ مورد آلودگی افراد به انواع ویروس جهش یافته هندی و آفریقای جنوبی در کشور تایید شده و به اعتقاد برخی کارشناسان این ویروس در تعداد از استانهای جنوبی کشور چرخه ابتلای خود را آغاز کرده و در روزهای آینده احتمالا تغییرات قابل توجهی در این مناطق تجربه خواهد شد.
قدرت بالای سرایت و البته بیتاثیری شیوههای درمانی و واکسیناسیون فعلی به انواع جهش یافته ویروس این نگرانی را تقویت کرده که اگر چرخه انتقال شکل گرفته و مثل ویروس انگلیسی در سراسر کشور تثبیت شود بدون تردید مشکلات بسیار بسیار بیشتری از پیک چهارم خواهیم داشت و رکوردهای تازهای در نرخ مرگ و میر تجربه میشود.
کانونهای خانوادگی را فراموش نکنیم
در چنین شرایطی بررسیها نشان میدهد نزدیک شدن روز انتخابات شوراهای شهرها و روستاها در حال حاضر میتواند به این نگرانی دامن بزند چون کارشناسان معتقدند در این انتخابات نشستها و دورهمیهای خانوادگی بخصوص در شهرستانها و روستاها تقویت شده و احتمال ایجاد کانونهای کوچک آلودگی دور از انتظار نیست.
به همین دلیل تاکید مقامهای وزارت بهداشت براین است که در این شرایط داوطلبین تا جای ممکن نسبت به برگزاری این دورهمیها جدا خودداری کرده و با استفاده از امکانات فضای مجازی برنامههایشان را مدیریت کنند.
به گفته بسیاری از کارشناسان این مشکل در بخش انتخابات ریاست جمهوری بسیار کمتر است چون ستادهای انتخاباتی و همچنین مدیریت گردهماییها در این بخش دقیقتر و برنامهریزی شده است.
نگرانیهای تازه در پایتخت
در این شرایط انتشار آمارهای مرتبط با همهگیری کرونا در پایتخت به عنوان یکی از مناطق تعیین کننده برگی تازه از دوران همهگیری کرونا را نمایان کرده است چون در ۲۴ ساعت گذشته افزایش تعداد بیماران جدید شناسایی شده زنگ هشدار را به صدا در آورده است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران در این زمینه روز گذشته اعلام کرد: هفته گذشته در تهران به آمار موارد جدید زیر ۹۰۰ نفر رسیده بودیم اما ثبت آمار بالاتر از یکهزار نفر این سئوال را ایجاد میکند که باید منتظر اتفاقی تازه در تهران باشیم یا این صرفا یک حرکت سینوسی در شرایط همهگیری است.
علیرضا زالی در ادامه تاکید کرد: برای رسیدن به پاسخ دقیق این شرایط حداقل ۴۸ ساعت زمان نیاز داریم تا با بررسی دقیق و کارشناسی آمارها مشخص شود که آیا واقعا تغییر شرایط ناگهانی در پایتخت ایجاد شده یا اینکه روال عادی را طی میکنیم.
این درحالی است که کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند جابجایی گسترده جمعیت در کلانشهر تهران و آغاز فعالیت مجدد اصناف و ادارات در تمامی گروهها میتواند به نوعی عامل صعودی شدن شاخصها در تهران باشد.
به گفته این گروه مراجعه افراد به ادارات و مراکز خرید از ابتدای خرداد با توجه به کاهش محدودیتها رشد قابل توجهی داشته و البته کارمندان و پرسنل هم ملزم به حضور در محل کارشان بودهاند به این ترتیب علاوه بر افزایش تعداد جمعیت در مراکز یاد شده شاهد رشد قابل توجه استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی درونشهری بودهایم اتفاقی که احتمال آغاز چرخهتازه همهگیری را تقویت کرده و میتواند دردسری تازه برای تهران شناخته شود.
از سوی دیگر بررسیها نشان میدهد رسیدن فصل گرما و افزایش دما باعث شده تا بسیاری از مراکز خرید، صنوف و البته ادارات سیستم تهویه مطبوع خود را روشن کرده و برای جلوگیری از ورود گرما تمامی پنجرههای موجود را بسته باشند که این روند خود اصلیترین چالش در فصل گرما با انواع ویروس جهش یافته است.
در این شرایط تاکید کارشناسان بهداشت و درمان براین است که در این اماکن موضوع تهویه دقیق هوا باید بسیار جدی گرفته شود چون درصورت بیتوجهی احتمال الودگی بالاست و پرسنل با مراجعه به منازل بدون تردید خانواده خود را نیز درگیر خواهند کرد.
بیماران بستری در بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر ۲ برابر شد
سعید کشمیری، دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از افزایش شمار بیماران بستری در بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: روز گذشته ۹۶ بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدند که نسبت به روز ماقبل آن افزایش ۲ برابری نشان میدهد.
وی افزود: تعداد پذیرش بیماران بستریهای بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر از ۴۰ نفر روز شنبه اول خرداد با افزایش بیش از ۲ برابری روز گذشته به ۹۶ نفر رسید.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر اکنون تعداد بیماران بستری کرونایی استان را ۲۸۷ نفر دانست و بیان کرد: این تعداد روز شنبه اول خرداد ۲۴۲ نفر بود که روند افزایشی بستریها به سبب روند صعودی مبتلایان به ویژه در شهرستانهای با وضعیت قرمز است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از تعداد بستریهای روز گذشته را ۳۶ مورد آن قطعی مثبت کرونا دانست و خاطر نشان کرد: از مجموع بستریها، ۳۹ نفر در بخش مراقبتهای ویژه ( آی. سی. یو ) قرار دارند و حال ۱۸ نفر از آنها وخیم است.
وی از ثبت فوت ۴ بیمار کرونایی دیگر در مراکز درمانی استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: ۲ آقا و ۲ خانم در سنین مختلف با بیماریهای زمینهای روز گذشته به سبب ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع فوتیهای کرونایی استان بوشهر به یکهزار و ۱۳۳ نفر رسید.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر تعداد مبتلایان به کرونا در استان بوشهر را تاکنون ۴۱ هزار و ۵۰۰ نفر دانست و گفت: اکنون از ۱۰ شهرستان استان بوشهر، ۲۰ درصد در وضعیت قرمز، ۵۰ درصد نارنجی و ۳۰ درصد در شرایط زرد قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، شهرستانهای با وضعیت قرمز را عسلویه و کنگان در همجواری پارس جنوبی دانست و تأکید کرد: با افزایش بستریهای بخش کرونایی بیمارستانهای عسلویه و کنگان این ۲ شهرستان قرمز اعلام شد که محدودیتهای ویژه این شرایط اعمال میشود.
کشمیری با بیان اینکه روند ابتلا به کرونا اکنون نسبت به دو ماه نخست امسال کاهش یافته است خاطر نشان کرد: از هر ۱۰۰ نمونه ۲۵ نمونه آن مثبت است که در موج چهارم، این آمار ۶۰ نفر مثبت در هر ۱۰۰ نمونه بود.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر به طرح واکسیناسیون پرداخت و از اجرا این طرح در سالمندان بالای ۷۰ سال خبر داد و بیان کرد: بیش از ۷۰ درصد سالمندان ۱۰ هزار و ۹۰۰ نفری ۸۰ سالههای بوشهری در برابر کرونا واکسینه شدند و این تعداد در بخش ۷۵ سالهها ۶۰ درصد تاکنون اعلام شده است.
وی با اشاره به تسریع روند اجرا طرح واکسیناسیون در استان بوشهر افزود: محمولههای واکسن از مرکز کشور وارد استان بوشهر شده و روند تزریق واکسن به گروههای هدف بر اساس سند ملی واکسیناسیون تسریع یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، با بیان اینکه تاکنون در استان بوشهر افزون بر ۲۷ هزار و ۶۰۰ نفر واکسن کرونا دریافت کردهاند تصریح کرد: از این تعداد بیش از ۳۰ درصد آنها هر ۲ دوز واکسن را دریافت کردهاند و پوشش واکسیناسیون کادر بهداشت و درمان استان بوشهر رو به تکمیل است.
پنج مرکز غربالگری ۱۶ ساعته کرونا در زاهدان فعال است
سیدمحمد هاشمی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: در حال حاضر در سطح شهر زاهدان هفت مرکز تجمیعی واکسیناسیون علیه کرونا ویروس فعال است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: پایگاه سلامت سیدالشهدا(ع) زاهدان یکی از چهار مرکز تجمیعی زاهدان محسوب میشود که فعالیت متمرکز و خوبی دارد.
وی خاطرنشان کرد: افراد بالای ۷۰ سال باید بعد از دریافت پیامک برای واکسیناسیون به مراکز مراجعه کنند و کسانی که تاکنون پیامک دریافت نکردهاند به مراکز مراجعه نکنند.
هاشمی شهری گفت: افراد بالای ۷۰ سال میتوانند با ثبتنام در پایگاه اینترنتی salamat.gov.ir از زمان و مکان واکسیناسیون خود مطلع شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه در حال حاضر پنج مرکز غربالگری ۱۶ ساعته در شهر زاهدان در حال خدمترسانی است، افزود: این مراکز همه روزه آماده پذیرش، غربالگری، معاینه و نمونهبرداری از بیماران تنفسی هستند.
وی ادامه داد: کارکنان شاغل در این مراکز اعم از پزشک، پرستار، کارشناس آزمایشگاه، کارشناس بیماریها و ... در حال خدمترسانی به شهروندان هستند. از ابتدای سال جاری تاکنون در مرکز ۱۶ ساعته سیدالشهدا (ع) زاهدان بیش از ۲۵۰۰ نفر غربالگری شدهاند.
هنوز مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته در استان زنجان بالاست
علیرضا آرمانیکیان، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه تاکنون موردی از کرونای جهش یافته آفریقایی و هندی در استان مشاهده نشده است، اظهار داشت: با توجه به ویژگیهای جهش یافته ویروس هندی و آفریقایی، میزان مرگ و میر بالا بوده و بیماری در روزهای نخست به اوج خود میرسد.
وی با بیان اینکه از ابتدای بیماری تاکنون تعداد ۸۸ هزار و ۴۸۱ نفر بر اساس یافتههای آزمایشگاهی در استان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار استان روز گذشته تعداد دو نفر بر اثر ابتلا به بیماری کرونا فوت شدند. ۱۴۷ مورد مثبت سرپایی و همچنین ۲۱ نفر به صورت بستری به تعداد بیماران اضافه شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطر نشان کرد: روند کاهشی به طور قابل توجهی در بخش بیماران سرپایی مشاهده میشود ولی با این حال مراجعات قابل توجهی نیز به مراکز ۱۶ ساعته و بیمارستانها داریم.
وی با بیان اینکه ۴۵ هزار نفر تاکنون در استان واکسینه شدهاند، گفت: علاوه بر ۴۵ هزار نفری که واکسینه شدهاند ۳ هزار نفر نیز در کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن " پاستور" شرکت کردهاند. دُز دوم تزریق بعد از ۲۸ روز انجام میشود و اطلاعرسانی از طریق پیامک انجام میشود.
آرمانیکیان با اشاره به اینکه روند کاهشی در بیماران بستری کند است، عنوان کرد: روند کاهشی در بیماران بستری نیز وجود دارد اما برخی بیماران به دلیل بستری بودن در بخش مراقبتهای ویژه زمان بیشتری در بیمارستان حضور دارند و همین عامل موجب کند شدن روند کاهشی در بیماران بستری میشود.
۵۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان سمنان شناسایی شد
روند ابتلا به کرونا در استان سمنان ادامه داشته و بر اساس اعلام رؤسای ۲ دانشگاه علوم پزشکی مستقر در این استان، روز گذشته ۵۸ بیمار مبتلای قطعی به کرونا در مجموعه زیر پوشش این دانشگاهها شناسایی شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان با اشاره به شناسایی ۳۰ مورد جدید از ابتلای قطعی به کرونا ویروس در مجموعه زیر پوشش این دانشگاه در روز گذشته گفت: مجموع بیماران شناسایی شده در مجموعه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از ابتدای اپیدمی کرونا تا کنون به ۲۶ هزار و ۷۷۷ نفر رسیده است.
نوید دانائی اظهار داشت: از مجموع ۳۰ مبتلای قطعی به کرونا که روز گذشته در مرکز و غرب استان سمنان شناسایی شدند؛ ۱۷ نفر آنان در بیممارستان بستری شدند تا مجموع بیماران بستری مبتلای قطعی به کرونا در محدوده زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به ۶ هزار و ۳۱۳ نفر برسد.
وی از ترخیص پنج هزار و ۳۶۵ بیمار قطعی مبتلا به کرونا از بیمارستانهای مرکز و غرب استان سمنان با حال عمومی مناسب و پس از بهبودی کامل در مدت بیش از ۱۵ ماه گذشته خبر داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان اضافه کرد: روز گذشته همچنین ۱۳ بیمار سرپایی مبتلای قطعی به کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده اند و بر این اساس مجموع بیماران سرپایی شناسایی شده در مرکز و غرب استان سمنان از ابتدای اپیدمی کرونا ویروس تا کنون به ۲۰ هزار و ۴۶۴ نفر برسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود نیز از شناسایی ۲۸ مورد جدید از ابتلای قطعی به ویروس کووید ۱۹ در شرق استان سمنان بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی آزمایشگاهی در روز گذشته خبر داد.
رضا چمن با اشاره به اینکه با توجه به آمار هنوز چرخه ابتلا و انتشار ویروس کرونا در شاهرود و میامی قطع نشده است تصریح کرد: هماکنون ۸۸ بیمار مبتلای قطعی به کرونا در بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود بستریاند.
فوت ۵ بیمار کرونایی دیگر در کرمان
براساس آخرین آمار اعلام شده از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا در استان کرمان تعداد کل موارد بستری دارای تست مثبت کرونا در استان کرمان از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به ۲۰ هزار و ۴۵۸ مورد رسیده است و براساس رنگ بندی اعلام شده هیچ شهرستان قرمز کرونایی در استان کرمان نیست و از ۲۳ شهرستان استان کرمان ۹ شهرستان در وضعیت نارنجی و بقیه در وضعیت زرد قرار دارند.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار اعلام شده کرونا تا روز گذشته اظهار داشت: هم اکنون موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان۳۷۰ مورد است که از این تعداد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان ۲۲۲ نفر، حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ۱۷ نفر، حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ۶۷ نفر، حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم ۱۰ نفر و حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان ۵۴ نفر تحت درمان هستند.
وی تعداد کل موارد بستری بر اثر ویروس کرونا در استان کرمان از ابتدای شیوع ویروس تا روز گذشته را ۲۰ هزار و ۴۵۸ مورد اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۴۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا روز گذشته شناسایی شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه مجموع جان باختگان قطعی کووید ۱۹ از ابتدای شیوع ویروس تا روز گذشته در استان کرمان به ۲ هزار و ۸۷۴ نفر رسیده است افزود: از این تعداد ۵ نفر آنها روز گذشته فوت کردند که هر ۵ نفر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بودند.
ادامه روند نزولی شیوع کرونا در کردستان
ابراهیم قادری، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، از ادامه روند نزولی شیوع کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: روز گذشته ۷۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس در کردستان شناسایی و یک نفر هم فوت کرد که این آمار نسبت به روزهای گذشته کاهشی بوده است.
وی به تشریح آخرین آمار واکسیناسیون کرونا در استان پرداخت و افزود: تاکنون ۷۴هزار دوز واکسن کرونا وارد کردستان شده که ۴۸هزار دوز به گروههای هدف همچون کادر بهداشتی و درمانی، بیماران صعبالعلاج؛ سالمندان افراد بالای ۸۰سال و ۷۵ سال تزریق شده است.
قادری با اشاره اینکه پوشش واکسیناسیون کادر بهداشت و درمان استان ۹۰درصد بوده است، گفت: ۶هزار و ۲۵۶ نفر هر ۲ دوز واکسن کرونا را دریافت کرده و به ۵۲درصد سالمندان بالای ۸۰ سال کردستانی واکسن تزریق شده است.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون سالمندان گروه سنی ۷۰سال به بالا نیز در سطح استان در حال انجام است، افزود: این افراد میتوانند در سامانه وزارت بهداشت به آدرس salamat.gov.it برای نوبتدهی واکسیناسیون ثبتنام کنند و نیازی به مراجعه حضوری آنان نیست.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اعلام کرد: افراد بالای ۷۵ سال نیز میتوانند برای واکسیناسیون هم به صورت اینترنتی ثبتنام کرده و محل و زمان دقیق واکسیناسیون را از طریق پیامک دریافت کنند و یا به مراکز جامع سلامت سطح استان مراجعه کنند.
وی با ذکر اینکه تاکنون عارضه جدی از افراد واکسینه شده مشاهده نشده است، تأکید کرد: افراد در صورت مواجهه با علائم کرونا از خودمراقبتی پرهیز کرده و ضمن مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته، با پزشک مستقر در این مراکز مشورت کنند.
قادری یادآور شد: از همه شهروندان فهیم کردستانی انتظار میرود جهت جلوگیری از شیوع مجدد کرونا در استان از حضور در تجمعات، دورهمیها و مراسمات خودداری کرده و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
تغییر رنگبندی مناطق ایلام به معنای پایان کرونا نیست
محمد کریمیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام، با اشاره به تغییر وضعیت شیوع کرونا در مناطق مختلف استان ایلام اظهار داشت: تغییر رنگبندی مناطق ایلام به معنای پایان کرونا نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: هرچند آمار ابتلا به کرونا در استان رو به کاهش است اما این کاهش آماری نیز نمیتواند مبنای از بین رفتن کرونا باشد چرا که در ۲۴ ساعت گذشته در استان ایلام ۱۳ بیمار حاد تنفسی جدید در مراکز درمانی استان بستری شدهاند.
وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته نیز یک فوتی ناشی از کرونا ثبت شده و مجموع فوتیهای استان به ۷۷۸ نفر افزایش یافته است.
کریمیان اضافه کرد: ۴۹ ابتلای جدید کرونا نیز شناسایی شده و مجموع مبتلایان استان ۳۸ هزار و ۳۷۸ نفر است.
وی، مجموع بهبودیافتگان در استان ایلام را ۳۷ هزار و ۴۲۹ نفر عنوان و خاطرنشان کرد: تعداد مبتلایان به تفکیک شهرستان، ایلام با ۱۵ هزار و ۶۸۳ نفر، آبدانان چهار هزار و ۱۰۳ نفر، ایوان سه هزار و ۹۶۷ نفر، دهلران سه هزار و ۲۵ نفر و دره شهر ۲ هزار و ۷۳۲ نفر است.
کریمیان ادامه داد: همچنین تعداد مبتلایان در چرداول ۲ هزار و ۳۰۸ نفر، مهران هزار و ۸۰۳ نفر، بدره هزار و ۸۳۱ نفر، ملکشاهی ۹۴۱ نفر، چوار ۴۱۶ نفر، سیروان ۸۴۰ نفر و هلیلان نیز ۷۲۳ نفر است.
بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی استان گلستان به ۳۱۰ نفر رسید
هرچند شیوع کرونا در استان گلستان مانند بسیاری از مناطق کشور، در هفتههای اخیر کاهشی شده اما هنوز یک روند ثابت رو به کاهش را تجربه نکرده است.
در همین ایام و در برخی روزها آمار بیماران بستری در مراکز درمانی استان افزایش یافته و این نشان میدهد کوچکترین سهل انگاری میتواند خیلی زود آتش زیرخاکستر کرونا را در استان شعلهور کند. از طرفی ویروس کرونای هندی و آفریقای جنوبی هم در برخی شهرها شناسایی شده و با توجه به قدرت سرایت انواع جهش یافته ویروس، عادی انگاری شرایط خیلی زود ما را وارد پیک پنجم کرونا خواهد کرد.
طبق اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، روند کاهشی با نوسان در تعداد بیماران بستری همچنان ادامه دارد و اکنون نیز ۳۱۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانها و مراکز درمانی استان بستری هستند.
به گفته عبدالرضا فاضل ۶۶ نفر از این بیماران در بخش آی سی یو تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند و ۲۶ بیمار هم به دستگاه تنفس مصنوعی وصل هستند و حالشان وخیم است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: اگر مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند با توجه به سرایت پذیری ویروسهای جهش یافته، دچار مشکلات بسیار و دوباره همان محدودیتها و ممنوعیتها خواهیم شد و همه باید کمک کنیم تا این بیماری کنترل و مهار شود.
وی با اشاره به شروع واکسیناسیون افراد بالای ۷۰ سال در استان بیان داشت: تاکنون بیش از ۴۰ هزار واکسن کرونا در استان تزریق شده و واکسیناسیون افراد بالای ۷۰ سال نیز در ۳۵ مرکز در حال انجام است.
فاضل افزود: برای دیگر گروههای سنی نیز براساس سند ملی واکسیناسیون اقدام خواهد شد و در گام بعدی افراد بالای ۶۵ سال سال واکسینه خواهند شد.
کاهش محسوس تعداد بستریهایی کرونایی در استان فارس
در حال حاضر براساس آخرین وضعیت اعلام شده در نرمافزار ماسک از ۳۶ شهر استان، ۲۳ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۱۳ شهرستان در وضعیت زود شیوع کرونا قرار دارند.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون، ۸۹۱ و پنج مورد تست تشخیصی به روش مولکولی در آزمایشگاههای استان انجام شده که با بررسی نمونههای انجام شده، ۲۵۸ هزار و ۲۰۸ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
بر همین اساس همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون ۱۰۲ هزار و ۲۳۲ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد پانزده هزار و ۹۳ بیمار مثبت نیز به این روش شناسایی شده و در مجموع از ابتدا تاکنون ۲۷۳ هزار و ۳۰۱ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
روز گذشته ۱۲ نفر دیگر در استان فارس بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست دادهاند اما روند بستریها در استان رو به کاهش است. براساس آنچه دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرده هزار و ۳۵۰ بیمار در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۲۳۷ نفر وضعیت وخیمی دارند.
عبدالرضا قاسمپور، جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا از نزولی شدن آمارها مربوط به کرونا خبر داد. به گفته وی بیمارستانهای استان از جهت پذیرش بیماران کرونایی خلوت شده و تعداد بستریها به شکل محسوسی کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه هر جا مردم همکاری کردند اثرگذاری خوبی در کاهش و کنترل بیماری داشته است، گفت: همچنان از مردم درخواست داریم که پروتکلها را رعایت کنند و تصور نکنند که بیماری به پایان رسیده است.
به گفته قاسمپور شلوغی دوباره شهر و اجتماعات در مراکز خرید و سفرها هشداری برای شیوع مجدد بیماری است که در این مورد نیز به همکاری و حمایت مردم نیازمندیم.
جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا درباره تعطیلات نیمه خرداد نیز گفت: پیشنهاد تعطیلی سفرها در این ایام را به ستاد ملی دادهایم چراکه استان فارس در فصل بهار شرایط مناسبی برای پذیرش مسافر دارد و همین امر به شیوع دوباره بیماری دامن میزند.
وی با بیان اینکه هنوز ابلاغ رسمی برای تعطیلی سفرها در نیمه خردادماه اعلام نشده است، افزود: پیشبینی ما در استان بر این است که این تعطیلی صورت بگیرد.